Fedőszélesség
Teljesszél.
Lemezvastagság
Modulhossz.
Lemezhosszúság
Hossz. átfed.
Profil-
magasság
Anyagvastagság 

Zet Roof cserepeslemez Információk

Mitől másabb, mint a legtöbb hagyományos cserepeslemez:

A moduláris tetőlemezek az „új dizájn” élharcosai, hiszen az elemeket egymásra illesztve nem szembetűnőek a csatlakozások és a kötőelemek. Éppen ezért igazán esztétikus, szép látványt nyújt – egyfajta igazi „aha-élményt”. Leginkább családi házak, illetve felújított műemlékek, régebbi típusú otthonok esetében ajánljuk.

 

A ZET® moduláris tetőlemezei meglehetősen könnyűek, így „pikk-pakk” kiszállítjuk a rendeltetési helyre, és megkezdjük vele a munkálatokat. Az úgynevezett „Z típusú” bordázatnak köszönhetően a moduláris tetőelemek egyszerűen egymásra csatlakoztathatóak, ráadásul minimális csavarigénnyel rendelkeznek. 

Persze mindez mit sem érnek, ha nem védenék meg a tetőszerkezetet az „idő vasfogától”, vagyis a korrodálódástól.

Tehát mikor válasz moduláris tetőlemezt?

  • Amennyiben modern, dizájnos tetőcserepet szeretnél
  • A dizájn mellett fontos számodra a korrózió-, és az UV-védelem
  • Többféle szín- és struktúra közül szeretnél választani
  • Ha olyan házban laksz amiben a tető síkjában túl sok a törés.
  • Mindenképp ezt javasoljuk továbbá, ha minimálisra akarod csökkenteni a leeső hulladék mértékét.
  • Jól mutatnak sátortetős otthonokon, és az úgynevezett Kádár-kockákon, tehát a 70-as évekbeli kocka épületek esetében.

Mikor ne válasz moduláris tetőlemezt?

  • Régebbi típusú, jellemzően lapos – tehát kicsi dőlésszögű tetők – esetében. Ilyenkor ugyanis előfordulhat a beázás veszélye.
  • Ha szentül meg vagy győződve arról, hogy a tetőd síkját egyedi gyártású, méretű cserepeslemezből akarod megoldani.
  • Ha nem számít a vágási hulladék mennyiség.
  • Ha nincs megfelelő szakértelem a felrakáshoz.

Fontos információk

Ha mégis úgy döntesz, hogy nem tőlünk rendeled meg a háztetőd kivitelezését, úgy abban az esetben is van lehetőséged cserepeslemezt vásárolni nálunk.
A moduláris cserepeslemezeket 2 cserépmodulal gyártjuk, aminek a hossza 700- 730 mm között válltozhat típustól függően. Szélesség a cserepeslemezeknek fix! Sajnos egyedi gyártásban nem tudjuk vállalni a ferde vágásokat, viszont abban tudunk segíteni, hogy minimálisra csökkentsük hulladékot.
Az árak m² ár, kizárólag a cserepeslemezre vonatkozik, és 50 m²-alatti mennyiségre felárat számítunk. Keresd az oldalon az árjegyzék táblázatunkat!
Sajnos a modulásis lemezekre antikondenzációs filc bevonat nem kérhető, de mindig vannak kivételek, ebben az estetben keress fel és egyezetesünk igényedről!
A rendelhető színekért/bevonatokért görgess lejjebb. Ha az árá vagy kíváncsi, akkor keresd az oldalsávban ——–>
Gyártás: min. 1, – max. 2 hét

Zet Roof cserepeslemez Szerelési útmutató

A szerelési útmutatónál fontos, hogy tarts be a benne foglaltakat.

A cserepeslemezek olyan tetősíkoknál használhatók, amelyek lejtése nem kisebb, mint 9° vagy (15%).

 

 

 

 

 

 

 

 

A cserepeslemez felszerelésnél mindig az eresz felőli lécet vesszük kiinduló alapnak. Ez lesz a nulla pont. Erre a cseréplécre ülteted rá a cserepeslemez első profilját, úgy hogy a lécen túl érjen legalább 5-7 cm-rel. Ez a túllógás fogja az ereszcsatornába belevezetni a fentről érkező csapadékot.

Miután felütötted az első lécet, a következő léctávolság 250 mm-re lesz, ha 350 mm cserépminta hosszúságú lemezzel dolgozol. Ezt követően egyenlő távolságban kell a többi lécet is felszögelni, vagy felcsavarozni.

Lécezési Távolság

 

Gazdasági, szerelési és esztétikai előnyök.

„Z” TÍPUSÚ BORDÁZAT egy profilozási technológia az egyedi „Z”-típusú bordázat felhasználásával , amely mély árnyékot képez a modulok között. Ennek köszönhetően a fedés minden megvilágítási körülmény mellet egyedülálló, dinamikus formát mutat.

 

 

 

 

 

Csavar Árnyék

A szem számára láthatatlan csatlakozások.

„Z” TÍPUSÚ BORDÁZAT optikailag befolyásolja a szemünket. A bordázat árnyéka azt teszi, hogy a lemezek közötti vízszintes illesztések kevésbé láthatók. Ez nagymértékben befolyásolja a tetőfedés esztétikáját és a bordázat olyan árnyék zónát hoz létre, amin a csavarok szinte láthatatlanok lesznek.

GARANCIA

Kivételes tartósság sok éven át.

 

ZET csoport cserepeslemezeire HERCULIT [HC] bevonat esetében 55 év és az ULTIMAT [UTK] bevonat esetében pedig 30 év műszaki garanciát vállalunk.

 

 

  Tárolás:

A CLASSIC SERIES cserepeslemezeket az eredeti csomagolásban a gyártástól számított 3 hétnél tovább semmi képpen ne tárold. Ha mégis akkor ez idő után a csomagot bontsd fel, távolítsd el a védőfóliát a lemezekről és a lemezeket vékony távtartókkal egymástól el kell választani. Pl: Forgasd át a lemezeket, és rakj közájük hungarocel golyókat.

A teljes tárolási idő semmikép ne  haladhatja meg a gyártás dátumától számított 5 hónapot. Fontos a lapok felületkezelésének nedvesség hatására fellépő bepálás okozta károsodás a kárigények elutasítását eredményezi. A gyártó nem felel az egyes megrendelések közötti szín-, árnyalat, bevonat megjelenés és méret különbségekért (a termékre vonatkozó szabványokban megengedett tűréshatárokon belül) .

Európa legjobb kohói számára piacvezető lakkokat gyártó üzemmel együtt kidolgozott bevonat. A korábbi bevonatok hosszan tartó megfigyelése és ügyfeleink, főként a tetőfedők, igényeinek felismerése eredményeképpen egy olyan terméket hoztunk létre, mely számos tulajdonságot ötvöz magában. A HERCULIT [HC] egy 35 μm vastagságú poliuretánokkal keményített poliészter, mely rendkívül ellenálló a különféle mechanikai sérülésekkel szemben.

Garanciális időszak: 40 év *
* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.
 
 
 

35 μm vastagságú bevonat, amely nagyon magas korrózió- és UV-állósággal rendelkezik (RC4/RUV4). Vizuális jellemzője a szemcsés szerkezet. A természet ihlette, ezért króm- és nehézfémmentes, és környezetbarát termékként legalább 80%-ban újrahasznosítható. Az ULTIMAT [UTK] rugalmas bevonattal bevont lemezek rendkívül alacsony hőmérsékleten profilozhatók.

Garanciális időszak: 20 év *
* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.
 
 
 
 
 

35 μm vastagságú matt szerves bevonat, amelyet a mechanikai sérülésekkel szembeni nagyfokú ellenállás jellemez. A mindkét oldalon lévő fémcinkréteg (275 g/m2 ) védelmet nyújt a korrózió és a napsugárzás okozta elszíneződés ellen.

• Garanciális időszak: 15 év *
* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.
 
 

Vastag (35 μm) szerves bevonat érdekes kristályos textúrával, vastagon felhordott festékhez hasonlít. A mag cink ötvözetével bevont acélból készül, ami fokozott védelmet biztosit a korrózió ellen. Ennek eredményeként jelentősen megnöveszik a fehér és a vörös korrózióval szembeni ellenállás az RC3 környezetben.

Garanciális időszak 35 év *
* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva
 

Az alap szerves bevonat 25 µm vastag. A felület egységes, sima- fényes vagy fémes. Széles körben felhasználható anyag. Igen gazdag, univerzális RAL színskála szerinti színválasztékban kapható.

Garanciális időszak: 10 év *
* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.
 

Fedőszélesség
Teljes szélesség
Modul hosszúság
Lemezhosszúság
Hosszanti átfedéskor 
Profil magasság
Anyagvastagság

Gyors
Kapcsolatfelvétel

Egyedi, személyreszabott
Ajánlatkérés