Tetőfelújítás azaz minden, amit a tetőfelújításról tudni kell

A tetőfedés és a tetőfelújítás témaköre:

 

Ha tetőfelújításon gondolkozol, és biztos akarsz lenni benne, hogy jól csináld, akkor javaslom, hogy olvads el ezt a rövid cikkemet.

A tetőfelújítás jelentős beruházás lehet a háztulajdonosok számára, ezért fontos, hogy minden részletet megérts, mielőtt belevágna. Beszéljünk arról, hogy mi tartozik a tetőfelújításhoz, és hogyan tudod a legjobban felkészülni a folyamatra.

Tetőfelújítás – Mi tartozik egy tetőfelújításhoz?

A tetőfelújítás során a meglévő anyagokat új anyagokra cseréled, vagy a meglévő, sérült. Ez magában foglalja a tetőhéjazatot, cserápláceket, rosszabb esetben a szarufákat, az ereszcsatornát, és minden olyaan szegőelemet, amely a tetőn található. A folyamat magában foglalja a padlástér vizsgálatát is. Ilyenkor célszerű fetárni, és időt fordítani a  tetőtér szigetelési problémák megvizsgálását, és a szükséges javítások elvégzését. 

Hogyan készülhetek fel a tetőfelújításra?

A tetőfelújítási projekt megkezdése előtt fontos, hogy előzetesen végezz némi kutatást. Kezd azzal, hogy legalább három különböző, ilyen típusú munkára szakosodott vállalkozótól kérj árajánlatot. Győződjön meg róla, hogy személyesen jönnek ki, hogy megvizsgálják a tető állapotát, így a megállapításaik alapján pontos becslést tudnak adni. Ezenkívül kérj referenciákat minden vállalkozótól,  a korábbi ügyfelektől, akik igénybe vették a szolgáltatásaikat, véleményt kaphas, mielőtt eldöntenéd, hogy kit bízz meg a munkával.

Miután kiválasztotad a vállalkozót, ideje elkezdeni otthonod előkészítését a felújítási folyamatra. Az is fontos, hogy a tetőfelújítási projekt munkálatainak megkezdése előtt áttekintsd a helyi hatóságok által megkövetelt engedélyeket vagy előírásokat. Sokszor tapaszatlom azt, hogy a helyi építészeti hatóság korlátozza a belváros közeli épületek felújítását. Megszabják az inagatlan tulajdonoskonak, milyen típusú tetőfedő anyagot használhatnak fel a felújítás során.

Kezd azzal, hogy utánnajársz a helyi építésügyi hatóságnál, hogy milyen szabályok vonatkoznak a környéken lévő csaladi házak felőjítására.  

Miutáb megjártad a hivatalt folytasd azzal, hogy elpakolsz, minden olyan akadályozó tárgyat az épület körül, amely az építkezés során megsérülhet, vagy lassíthatja a kivitelezés folyamatát. 

Felkészülés az új tetőhéjazat fogadásására

Az általunk kiszállított rendeléseket kedvezményes áron szállítjuk, ha a rendelés minimális mennyisége eléri az 80 négyzetmétert. A termékeket gazdaságos módon gyűjtőfuvarral szállítjuk a megadott helyszínre. De lehetőség nyílik kisebb teherutó igénylésre, ha a felújítandó ingatlan nehezen megközelíthető

A megrendelt trapézlemezek és cserepeslemezek szállítása a megrendeléstől számított 1-2 héten belül történik. A termékeket közvetlenül a gyárból pakolják fel egy 40 tonnás teherautóra, amelyben több hasonló termék található.

A teherautó általában minden héten hétfőn indul, és a megrendeléseket előre megtervezett útvonalon szállítja ki. Ha a rendelésed a hétfői kamionon van, akkor várhatóan az aktuális hét csütörtökén vagy péntekén érkezik a megadott címre. A munkatársaink hétfőn, de legkésőbb kedden délelőtt értesítenek arról, hogy mikor várható a kamion érkezése.

Fontos, hogy az autó érkezése előtt megfelelő helyet biztosíts az áru lepakolásához. A teherautó nagy mérete miatt fontos, hogy olyan helyre tudjon behajtani, ahonnan könnyen ki tud jönni, és nem áll fenn a veszélye, hogy elsüllyed. Ha nincs megfelelő hely a lepakoláshoz, akkor biztosítanod kell egy kisebb teherautót vagy utánfutót, amire le lehet pakolni az árut.

Fontos, hogy a lemezeket megérkezés előtt megfelelően helyezd el a lepakoláshoz. Ne rakd közvetlenül a földre, hanem egyenes felületre helyezd el raklapokat vagy alátétfákat, amelyek között 0,7-1 m-es távolságot tartasz a lemezek hosszától függően. A lemezeket minél egyenesebb felületen helyezd el, hogy ne vetemedjenek vagy hajoljanak meg, és ne ronthassák el a tetőhéjazat burkolatok illeszkedését.

A lepakoláshoz legalább 4 főre van szükség, hogy biztonságosan le tudd pakolni a megrendelt mennyiséget. Ha van lehetőség rakodógép bevonására, akkor az is segíthet a lepakolásban. Ha a kivitelezést tőlünk rendeled meg, akkor előzetes egyeztetés alapján kérheted, hogy kollégáink lepakolják a rendelt mennyiséget az érkezéskor.

A tetőfelújítás jelentős válltoztatást, és kihívás lehet minden lakástulajdonos számára, de ha megfelelően végzed, akkor évekig értéket és szépséget adhat otthonodnak. Akár saját magad tervezed, akár profi vállalkozót veszel fel, győződj meg róla, hogy a döntés meghozatala előtt megérted a folyamat minden aspektusát; a megfelelő felkészülés kulcsfontosságú! Mindezen tényezők gondos mérlegelésével a tető felújítása könnyű döntés lesz, amely tartós előnyökkel jár!

Oszd meg mással is, ha hasznosnak találtad!

9 ismérv amiből felismerheted a kókler tetőfedőket

Milyen cserepeslemezt keresel?

Trapézlemez

Moduláris cserepeslemez

Cserepeslemez

Ezt mondták rólunk

Takács Zsolt E.V.

” Szeretnék köszönetett mondani, a cserepeslemez kiválasztásában. Róbert, nagyon segítőkész volt és türelmes nem rámenős. Részletes tájékoztatást kaptam a technológiai kérdésekre.
A mai kialakult kínálat cserepeslemezben nagyon tág és sokrétű. Folyamatos segítséget kaptam, hogy ár érték arányban a legjobbat válasszam. Színben is sikerült megfelelőt kínálniuk, a színminta segített, de jobb lett volna 1:1 ben látni megrendelés elött. Reméljük jó választás volt a Zet Look Herkulit bevonatú moduláris cserepeslemez és sokáig védeni fogja a házunkat. 😃 Nagyon köszönöm! “

Horváth Edit (magánember)

“Kedves Róbert! Örülök, hogy kész a tető, nagyon flottul ment minden. A tető pedig egyszerűen gyönyörű lett!😃Nagyon tetszik!Köszönjük a munkátokat! Ha valaki az ismerőseink közül tetőcserén töri a fejét, csak ajánlani tudlak Titeket! Köszönünk mindent Szép napot!”

Joó József MG.E.V.

“Szakértelem, Ügyfélközpontúság és pontosság. Cserepeslemez termékeik minőségiek. Remek cég, csak ajánlani tudom.”

Szalai János

“Nagyon korrekt ügyintézés, az árú minősége kiváló. Csak ajánlani tudom mindenkinek!”

Legnépszerűbb választás

TetőreFel
Tetőfedés

Különböző tetőfedési szolgáltatásaink újépítésű és meglévő tetők megújulását biztosítják, időtálló védelmet nyújtva.

Tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez a tartós és esztétikus választás, ideális új és meglévő tetők számára egyaránt.

Onduline tetőfelújítás cserepeslemezzel

Az Onduline megoldás a gyors és környezetkímélő tetőfelújítás záloga, kiváló hő- és hangszigeteléssel.

Palatető felújítás bontás nélkül

Bontás nélküli palatető felújításunkkal megőrizzük a tető eredeti stílusát modern védelemmel.

Trapézlemez tetőfedés

Trapézlemezünk ideális választás nagyobb ipari és kereskedelmi tetők esetében, kiemelkedő tartósságot kínálva.

Tető-oldalfal fedés szendvicspanellel

Szendvicspanelünkkel az oldalfalak és tető egyaránt hatékonyan szigetelhetők, modern megjelenéssel.

Ereszcsatorna szerelés

Ereszcsatorna szerelésünkkel biztosítjuk az esővíz hatékony elvezetését, megfelelő védelmet nyújtva az épület szerkezetének.

Kapcsolódó postok