Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor kell lecserélni a tetőt?

A legtöbb ember már csak akkor gondol a tetőcserére, amikor beázás, illetve penész éktelenkedik a plafonon. Pedig már jóval előbb is szemmel láthatóak lehetnek a problémák. Ha ezeket a gondokat idejekorán észreveszed, akkor elkerülhető, hogy újra kelljen festeni a beázás helyét.

Intő jel lehet, ha már erősen mohásodnak a cserepek. A moha ugyanis magába szívja a folyadékot, így a víz könnyebben utat tör magának a cserép résein keresztül, tönkretéve a szarufát. Ráadásul a mohával borított cserép súlya is megnő, így extra teherrel látja el az egész szerkezetet.

A törött, vagy sokéves, szemmel is avittas cserepeket is érdemes időnként felülvizsgáltatni, hiszen ezek később jelentősebb gondot is okozhatnak.

Milyen tetőcserepet vegyek? Tetőcserepet vegyek egyáltalán?

Ez az egyéni ízlésen múlik. Van, aki ragaszkodik a régi, klasszikus kerámia cseréphez, ugyanakkor van, aki modernebb megoldásokat keres, például cserepeslemezt.

Fontos szempont az is, hogy milyen színű, milyen stílusú a házad, hiszen egy olyan anyagot, olyan színt kell választanod, ami ezzel összhangban van, jól harmonizál. 

És persze fontos az is, hogy mennyi pénzt szánsz a tetőfelújításra. Az anyagi keret nagyban befolyásolja azt, hogy a szakemberünk milyen megoldást kínál majd a helyszíni szemle során.

Amennyiben bizonytalan vagy, és nem tudsz dönteni, az előbb említett felmérés alkalmával kollégánk szívesen segít neked kiválasztani a számodra megfelelőt.

Mi a tetőfedés menete?

A tetőfedés alapvetően 5, jól elkülöníthető szakaszból áll. 

  1. Kapcsolatfelvételi szakasz
  2. Ajánlati szakasz
  3. Gyártási-, beszerzési szakasz
  4. Munkakezdési szakasz
  5. Ajánlási szakasz

A következő infografikán részletesen is bemutatjuk ezeket a szakaszokat.

Mennyibe kerül egy tetőfedés?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelmű, egzakt választ adni, hiszen több mindentől is függ.  Többek között: 
  • A tető méretétől
  • A választott cserepes- vagy trapézlemez típusától
  • A munka várható időtartamától
Ráadásul mi nem azok a “szakik” vagyunk, akik hasraütésszerűen mondanak egy körülbelüli árat, hanem kimegyünk a terepre, és a helyszíni szemle során kiszámoljuk.  Ebben az esetben 100%-osan pontos árat kapsz majd arról, mennyibe is került majd a projekt. Ez azért is megéri, mert a helyszíni felmérés, Hódmezővásárhely 40 kilométeres körzetében ingyenes. Amennyiben érdekel, érdemes elolvasnod itt , a GYIK-ban az erre vonatkozó pontot: Ingyenes a helyszíni felmérés?  

Mi szerepel az árajánlatban?

Az árajánlat az első, hivatalos kapcsolat a Megrendelő (te, azaz felújító) és a Kivitelező (mi, azaz szakember) között. Itt nagyon sok minden eldől, épp ezért érdemes rá fokozott figyelmet fordítanod. Egy árajánlat sokféleképpen nézhet ki, de mindig azt sugallja, hogy a szakember, aki az ajánlatot készíti, mennyire precíz a munkájára.

Épp ezért, ha olyan árajánlattal találkozol, ami egy darab papírra lett gyorsan lefirkantva, az már egy intő jel lehet. Ugyanis egy ilyen “szakember” már eleve komolytalan a leendő ügyféllel szemben, és érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon mennyire lehet precíz a munkájára.

Egy árajánlatot ettől persze még meg lehet írni kézzel is, azonban minden esetben fontos az átláthatóság. Mi precízen, nyomtatott formában küldjük el, így amikor ránézel az árajánlatunkra és gyorsan átfutod már akkor jól láthatod a munkadíjat, és az  anyagköltségeket.

Egy jó tanács: ha csak azt látod az árajánlaton, hogy „tetőfelújítás 150 m2 mennyiségben”, és a legvégén egy összeg szerepel, akkor azt az ajánlatot nyugodtan dobd ki a kukába, és keress egy másik kivitelezőt. 

Persze, ha ragaszkodsz hozzá, tehetsz még egy próbát. Ebben az esetben vedd fel az árajánlat adóval a kapcsolatot és kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e írásban részletezni, hogy milyen munkák elvégzésére vonatkozik az összeg, amit megjelölt az ajánlatában. Ha erre nem hajlandó, akkor nincs miről beszélnetek.

Jobb, ha felkészülsz rá, hogy az árajánlatkészítés már komoly munkabefektetés jelent a Te tőfelújításoddal kapcsolatban. Így vannak olyan szakemberek vagy cégek, akik egy jelképes összeget kérnek az árajánlat elkészítésért.

Ez már jó előjel, hiszen számíthatsz arra, hogy nem egy összecsapott ajánlattal rukkolnak majd elő, hanem egy precízen kidolgozott, részletesen minden tételt érintő dokumentumot fogsz a kezedbe kapni. 

Ezekre az ajánlatokra jellemző, hogy az elszámoláskor, szinte forintra pontosan annyit fizet a Megrendelő, amennyit a munka megkezdése előtt kalkuláltak. Tehát nem csupán egy körülbelüli összegről van szó, hanem egy pontos számról, amellyel bátran számolhatsz a tetőfelújítás, tetőcsere során.

Ilyen esetekben az árajánlat készítés összegét, a megrendeléskor levonják a végösszegből.

Biztosan te is találkoztál már olyan szakemberrel, aki úgy ad árajánlatot, hogy meghatározza, hogy mennyi lesz a munkadíj és mellé teszi, hogy az anyag kb. X tízezer vagy százezer forint lesz. A nagy felismerés csak azután jön, amikor kiderül, hogy az anyag többe került, mint a tervezett költségvetési összeg.

Mondanom sem kell, hogy egy ilyen kellemetlenség senkinek sem hiányzik, hiszen mindenki pénzből él, és a felújítók többsége csak addig nyújtózkodik ameddig a takarója ér.

Ha nem vagy elég körültekintő és elfogadod az első árajánlatot, ami veled szembe jön, akkor sok olyan meglepetés érhet, amire nem vagy felkészülve, és egy rémálom lesz a felújítás folyamata.

Egy árajánlatnak a következő tételeket kell tartalmaznia:

  • A kivitelező cég vagy személy nevét és logóját
  • A megrendelő adatait
  • Hogy mikor készült az ajánlat, meddig érvényes 
  • Egy előre lefixált fizetési, illetve szállítási módot
  • A kivitelezés részletes adatait, illetve azok árait pontokba szedve
  • Azt, hogy milyen anyagból mennyi kerül felhasználásra
  • Ha van, akkor a mennyiségi kedvezményt, és annak mértékét
  • Az anyagárat részletesen és összesítve
  • A TELJES FIZETENDŐ összeget
  • Cégszerű aláírást

Ha egy árajánlat mindezeket tartalmazza, akkor tudhatod, hogy egy korrekt, precíz kivitelezővel állsz szemben.

Milyen tetőfóliát válasszak?

Sokan a tetőfólián kívánnak spórolni, azonban – szerencsére – sikeresen le tudjuk őket beszélni erről. Az olcsó fóliák ugyanis nem bírják az olykor 70-90 fokosra felhevült hőmérsékletet, és ilyenkor egyszerűen elporladnak. 

A kivitelezés során figyelembe kell venni, hogy milyen anyagot használunk a tetőfedéshez, és ez alapján kell egy jó, strapabíró fóliát választani. 

Egy jó tetőfólia megfelelő páraáteresztő képességgel rendelkezik, illetve megvédi a szigetelést a csapadéktól. 

Az ország egész területére lehet hívni a Tetőre fel csapatát?

Tetőfelújítást csupán Hódmezővásárhely maximum 100 kilométeres vonzáskörzetében vállalunk. Igyekszünk ugyanis leszorítani a költségeket, és minél több munkát szeretnénk vállalni, így ezt látjuk a kompromisszumos megoldásnak. Ebből kifolyólag neked is versenyképesebb árat tudunk adni, ráadásul többet tudunk dolgozni, és kevesebbet kell ránk várni.

Mennyibe kerül egy tetőfedés?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelmű, egzakt választ adni, hiszen több mindentől is függ. 

Többek között: 

  • A tető méretétől
  • A választott cserepes- vagy trapézlemez típusától
  • A munka várható időtartamától

Ráadásul mi nem azok a “szakik” vagyunk, akik hasraütésszerűen mondanak egy körülbelüli árat, hanem kimegyünk a terepre, és a helyszíni szemle során kiszámoljuk. 

Ebben az esetben 100%-osan pontos árat kapsz majd arról, mennyibe is került majd a projekt. Ez azért is megéri, mert a helyszíni felmérés, Hódmezővásárhely 40 kilométeres körzetében ingyenes.

Az árajánlatkérés ingyenes?

Amennyiben Hódmezővásárhely 40 kilométeres körzetében van a felújítandó tető, úgy a kiszállás ingyenes.

Amennyiben 40 kilométeren kívül esik a projekt, úgy a helyszíni szemle költsége 150 forint/km.

Ingyenes a helyszíni felmérés?

Igen, ingyenes a felmérés, amennyiben Hódmezővásárhelyen és annak 40 kilométeres vonzáskörzetében van az otthonod. Ebbe a távolságba többek között a következő települések is beletartoznak: Szeged, Makó, Szentes, és Orosháza. Az ezeken kívül eső felmérésekért külön kiszállási díjat számolunk fel. A helyszíni szemle költsége: 150 Ft/km. És hogy mi a helyzet a további, ezen a területen kívül eső településekkel? Ahol a projekt megvalósul, a végelszámolás esetén ezt a jelképes összeget levonjuk a megrendelés értékből, így ők is ingyenesen kapják a felmérést.

Miért jó a helyszíni felmérés?

Tetőcsere előtt a felmérő kolléga – az általatok lefixált, előre egyeztetett időpontban – nemcsak a pontos gyártási méreteket veszi fel, hanem praktikus tanácsokkal is ellát titeket, és tájékoztatást nyújt az tetőcserével kapcsolatos összes kérdésben. Illetve ilyenkor tudod kiválasztani a kívánt lemeztípust, és a lemez színét is.

Az így elkészült teőfelújítás árajánlatok ráadásul 100%-os pontossággal mutatják meg, mennyibe kerülne a teljes tető cseréje.

A felmérési igényt csak beépítéssel történő megrendelés esetén lehet igénybe venni.Gyors segítség a tetőfedő szakember megtalálásához!

Tölts le az ingyenes kókler tetőfedő e-bookot!

Takács Zsolt E.V.

” Szeretnék köszönetett mondani, a cserepeslemez kiválasztásában. Róbert, nagyon segítőkész volt és türelmes nem rámenős. Részletes tájékoztatást kaptam a technológiai kérdésekre.
A mai kialakult kínálat cserepeslemezben nagyon tág és sokrétű. Folyamatos segítséget kaptam, hogy ár érték arányban a legjobbat válasszam. Színben is sikerült megfelelőt kínálniuk, a színminta segített, de jobb lett volna 1:1 ben látni megrendelés elött. Reméljük jó választás volt a Zet Look Herkulit bevonatú moduláris cserepeslemez és sokáig védeni fogja a házunkat. 😃 Nagyon köszönöm! “

Horváth Editt (magánember)

“Kedves Róbert! Örülök, hogy kész a tető, nagyon flottul ment minden. A tető pedig egyszerűen gyönyörű lett!😃Nagyon tetszik!Köszönjük a munkátokat! Ha valaki az ismerőseink közül tetőcserén töri a fejét, csak ajánlani tudlak Titeket! Köszönünk mindent Szép napot!”

Joó József MG.E.V.

“Szakértelem, Ügyfélközpontúság és pontosság. Cserepeslemez termékeik minőségiek. Remek cég, csak ajánlani tudom.”

Szalai János

“Nagyon korrekt ügyintézés, az árú minősége kiváló. Csak ajánlani tudom mindenkinek!”

Tud meg több tartalmat a tetőfedésről

Tetőfedéssel kapcsolatos témák

Hasznos tippek tetőfedéshez:

Tetőfedéshez hasonló témájú cikkek